Kinderwens De Brug

Aanbod gratis proefsessie

Ook wel eens moe, lusteloos of zin om onder de dekens te blijven liggen? Zeker nu als de dag zo grauw en grijs begint!

Het is deze week de week van de Cranio Sacraal therapie en ik heb een prachtig aanbod voor je; een gratis sessie voor iedereen die zich deze week via www.kinderwensdebrug.nl aanmeldt. Ruim een half uur ontspannen en weer voelen dat je een lichaam hebt. Daarna helemaal zen van de tafel stappen en je weer fris voelen van lijf en leden!

Deze therapie brengt je in namelijk in contact met je lichaam, het geeft je diepe ontspanning en laat je vitaliteit ervaren. Als je zwanger bent kan het je verlichting geven van je zwangerschapskwaaltjes, de misselijkheid verdrijven en helderheid geven in je hoofd.

Ook wanneer je graag zwanger wil worden en het is nog niet gelukt, kan ik je een stuk op weg helpen. En ben je een bewuste, jonge vrouw die soms echt last heeft van de wereld? Dan helpt dit je om weer terug te gaan naar je basis en je emotioneel stabieler te voelen.

Lees meer

Regen en zonneschijn

“Het lijkt wel Zuid-Frankrijk” mijmer ik wanneer ik in de auto zit en naar buiten kijk. “Alle bermen zijn geel en verdord en sommige bomen staan er treurig bij. Net als de plantjes op mijn werkkamer in Vlaardingen”.

Deze planten hadden een aantal weken geen water gehad en stonden geel en moedeloos in de vensterbank. Nog steeds zijn twee van de drie niet helemaal bijgekomen van de Lock down. Ze mogen nog even aansterken voordat ik ze weer verhuis naar TouchFit.

Het gaat donderdag weer regenen en daar verlang ik naar. Niet naar de natte boel maar naar de frisse geur die opstijgt na een regenbui. Naar de bomen die weer opleven en het frisse groen dat tevoorschijn komt.

Soms kan de zon schijnen en voelt het van binnen totaal niet zo. Dan kan je juist verlangen naar slecht weer omdat je je zo regenachtig voelt van binnen……

Weet je dat je soms diep naar binnen moet duiken om bewust te worden van je eigen verborgen overtuigingen? Ook in je onbewuste moet je soms onkruid wieden en onderdelen opgraven om je sleetse denkbeelden nieuw leven in te blazen. Deze zitten diep verborgen in je bindweefsel en geven hun geheimen prijs wanneer mijn handen op je lijf ze wakker schudden.

Net als een versleten spijkerbroek kunnen overtuigingen je niet meer passen en moeten ze in de afvalbak. Loslaten en een andere zoeken! Omdat ze zo verborgen zitten zijn ze hardnekkig en komen ze op elk moment weer boven drijven.

Probeer eens zo’n overtuiging te grijpen als ze naar boven piepen, bv: “Ik kan het niet, ik weet het vast niet, ik win nooit iets, anderen kunnen het vast beter, ik ben zo langzaam, het lukt me nu niet, ik weet nog niet genoeg ( een favoriete van mij), waar ben ik nu speciaal in…..enz. enz.”

Grijp ‘m bij z’n kladden als ie z’n kop boven de grond steekt en kijk er eens naar…….. nog van deze tijd? Niet een beetje achterhaald? Heeeeeeeel erg 2019? En kijk eens goed; wil je deze nog? Is-ie het waard om zo te denken en je dan zo rot te voelen??

Nee?

Dan weg ermee!

In de purrie bak……..

Vervang ‘m door een nieuwe: zoiets als: “ik ben het waard, het universum houdt van mij, ik heb een bijzonder talent, ik ben hier niet voor niets, ik ben hart op weg mijn hart te volgen (mijn favoriet nu), ik zorg goed voor mezelf, ik heb vertrouwen in mezelf, alles komt met ‘Ease en grace’ naar me toe.”

Elke keer dat je voelt dat er weer zo’n oubollige overtuiging in je hersenpan sluipt, her haal je je mantra. Daar geef je dan veel aandacht aan. Dat werkt, want alles wat je aandacht geeft groeit.

Dus: wieden die hersenen!

Lees meer

1917

Afgelopen vrijdag vierde mijn jongste bloedje haar twintigste verjaardag en moesten wij het veld ruimen. Pas nadat alles in gereedheid was gebracht voor het feest natuurlijk; met de kratten bier in de tuin, de stoelen in de garage en die “afgrijselijke kast” afgedekt met een wit laken die dienst ging doen als bar.

Tja en wat doe je dan? Naar de film in Delft.

Lees meer

Stress en zwangerschap, wat heeft het met elkaar te maken?

Stress is absoluut niet erg wanneer het je stimuleert om beter te presteren, om harder te werken of je grenzen te verleggen. We kennen allemaal wel de situatie dat je een keer net op tijd bent weggesprongen voor een auto, of op het laatste nippertje de trein hebt kunnen halen. Even spanning, een stoot adrenaline en daarna is het weer weg.

Lees meer

Stress; hoe kom je eraan maar vooral: hoe kom je ervan af?!

Over stress is zooooooooveel te zeggen, dat ik er bijna van in de stress raak…. Het is een heel fysiek gebeuren, het is een psychologisch proces en het raakt aan bijna alles in je lijf…

Dus begin ik maar gewoon even met de cijfers:

Lees meer

7x7x7 aanbieding

Vanaf nu kan je bij mij een afspraak maken voor een gratis skype sessie. Wanneer je dan op mijn website het aanmeldings -formulier invult, bel/mail ik je terug om een afspraak te maken. Op deze manier kunnen we kijken wat ik voor je kan doen.

Lees meer

Help, mijn dierbare is verslaafd!

“Ik wil het vandaag hebben over stress, ik neem aan dat jullie dat herkennen,” vraag ik aan de groep voor mij. Veel hoofden zie ik ja knikken. “Stress veroorzaakt vaak een volle bovenkamer, je kan niet meer goed nadenken, niet goed meer prioriteiten stellen en plannen maken. Ook kan je je angst en paniek niet meer in toom houden en adequaat reageren op onverwachte gebeurtenissen. Klinkt dit bekend”?” vraag ik.

Lees meer

Hoe leeg is jouw bankrekening?

Heb je dat ook wel eens; dat je iets doet voor je geliefden maar dat je het eigenlijk geen leuke klus vindt? Je doet het dan wel, maar je bent blij wanneer het klaar is……….of dat je toestemt iets te doen en je daarna tot de conclusie komt dat je eigen taken zijn blijven liggen…..

Lees meer

De emotionele bankrekening

Heb jij vandaag je emotionele bankrekening al aangevuld?

Lees meer

IVF of Ivy?

Op 6 januari ’19 was ik uitgenodigd in Amsterdam om als deskundige feedback te geven op het project “Iedereen verdient familie”. Een project van de zoon van mijn vriendin op de Hogeschool voor media en communicatie.

Lees meer

Weer naar de schoolbanken!

In juni ga ik weer naar cursus! Ik verheug me hier altijd enorm op, het is net een schoolreisje. Hard werken overdag met kennis opnemen en oefenen op elkaar, s’ avonds met een wijntje de dag doornemen en bijkletsen.

Lees meer

Stress in mijn haar

Ik sta in de badkamer en kam mijn haar. Nog een paar keer met mijn borstel erdoorheen totdat ik opeens een hoop gekriebel voel in mijn nek en m’n witte trui bezaaid ligt met haar. “Huh, wat gebeurt hier? “ vraag ik me verbaasd af. Dit ken ik niet van mijzelf; als een kat in de rui….

Lees meer

“Terug naar de baarmoeder”, verhalen uit de Cranio praktijk.

Ze kijkt me vanaf de andere kant van de tafel vertwijfeld aan. “Ik begrijp niet waarom ik nog steeds zoveel angst heb en zo bang ben voor de angst”, vertelt ze me.    “Ik zou zo graag niet bang zijn voor de angst en geen verlatingsangst hebben en graag zoveel meer kracht hebben dan ik nu heb”.

Lees meer

Miskraam, IVF en kinderwens

In januari was ik uitgenodigd in Amsterdam om als deskundige feedback te geven op het project “Iedereen verdient familie”. Een project van de zoon van mijn vriendin op de Hogeschool voor media en communicatie.

Lees meer

Groene banen en cv’s.

Groene banen en cv’s.


Zaterdagmorgen half 10. We zijn klaar om te vertrekken naar Maastricht met een auto vol met spullen voor onze dochter op kamers. Vulling voor de vriezer, een vergeten jurk, nieuwe bordjes en kommetjes en muffins voor bij de koffie.


Lees meer

Het heen en weer

Maastricht en wij; het houdt niet op!


Lees meer

Over een zwembad met grote gevolgen

Drijvend in het water kreeg ik het steeds benauwder. Ik vond het water te warm, de chloordampen te nadrukkelijk en het drijven te horizontaal. Na een paar minuten werkte ik me het bad uit en rende naar onze bungalow om mijn puffer te pakken. Niks voor mij, dat gedrijf in dat hete bad besloot ik.


Lees meer

Verhuizing

Verhuizing

Gister en eergisteren dozen in gepakt en uitgepakt; een vriendin van mij ging verhuizen…. Een bereklus mag ik wel zeggen! Met drie kinderen, twee honden en twee katten, praktijk aan huis en een hardwerkende echtgenoot niet iets om vaak te doen. Maar zij is al zes maal in vijf jaar verhuisd, maar het went nooit; het werk, het stof onder je banken en de chaos als alles over is.


Lees meer

Fietsen en onderhoud

Fietsen en onderhoud


Ooit had ik een boek “Zen en de kunst van het motoronderhoud” in mijn kast staan, en dat zegt genoeg denk ik…. Ik heb het boek nooit gelezen, het kon mij niet boeien, maar de titel vond ik intrigerend. Want wat heeft het met elkaar te maken?


Lees meer

Over lekkend ruggenmerg en een roestige fiets.

“En, zie je al iets? “ informeert Eveline nieuwsgierig. “Ja, ik zie een grote gele zon boven je hoofd, ongeveer zo groot als een skippybal”. Ik hou mijn handen boven haar hoofd en voel me blij. Ik ben op een cursus voor energetische therapie waar we energieën leren voelen bij onszelf en bij anderen.

Lees meer

“Terug naar de baarmoeder”, verhalen uit de Cranio praktijk.

Ze kijkt me vanaf de andere kant van de tafel vertwijfeld aan. “Ik begrijp niet waarom ik nog steeds zoveel angst heb en zo bang ben voor de angst”, vertelt ze me.

Lees meer

De vrouw met de warme knie

Heb je dat ook wel eens dat je niet weet dat je bijvoorbeeld pijn in je nek hebt totdat het zo pijnlijk wordt dat je er niet meer omheen kan? Of dat je zo lang achter je computer hebt gezeten dat je pas merkt dat je helemaal stijf bent geworden als je opstaat?

Lees meer