Kinderwens De Brug

Verhuizing

Waar is mijn ondergoed, mijn bestek en zijn de planten wel meegekomen? O jee, de inhoud van de koelkast staat nog in het andere huis! Waar zijn de kussens voor mijn het bed gebleven en weet jij waar de track pad is? Heb jij die ingepakt? De hondenbrokken zijn niet mee!! En kat nummer twee is nog steeds niet gevangen, die is nu nog in het andere huis……

En dan: eerst maar eens rust creëren; lekker eten, slapen en de volgende dag komt het allemaal wel op z’n pootjes terecht (van die kat moeten we het nog maar zien…). First things first: kids naar school en administratie uitpakken. Gewerkt moet er ook nog. En dan s ’middags de nieuwe bank!

Waarom zo vaak verhuizen? Het is niet bepaald een hobby.. maar soms weet je niet wat je precies wil, wat goed is voor de kinderen en voor jezelf. Dan blijkt dat de ene beslissing misschien niet zo goed was voor jou, maar wel voor je kinderen of andersom. Of je bent onzeker en kan niet zo goed voelen waar je hart van gaat zingen. Tot je op een gegeven moment tot een inzicht komt en dan een strak plan maakt wat goed voelt voor jezelf en waar je heel blij van wordt… en de hele familie ook.

Heb jij ook wel eens dat je niet goed weet of je nu A, of B moet kiezen? Dat je er niet goed achter kan komen wat je gaat helpen of waar je talenten liggen? Dan is het goed om te spreken over je zorgen, je wensen of je verlangens. We hebben allemaal een verlangen in ons; naar harmonie, naar bevrijding uit je rondcirkelende gedachten, uit de stress. Dan is het goed te zoeken naar een klankbord, iemand die luistert en een eindje meeloopt op de weg.

Ik zie veel mensen die rondlopen met zorgen, een lastige thuissituatie hebben of zaken die hun hart bezwaren en er niet alleen uitkomen. Het is niet goed, vind ik, om alleen je zorgen te dragen. Zoek een vriend, praat met een dominee of maak een afspraak met mij. Het verlicht je, letterlijk en figuurlijk!