Kinderwens De Brug

Groene banen en cv’s.

BNR nieuwsradio aan; mijn favoriete programma voor de lange ritten. Ik val in het programma “The green Quest” waarin het deze keer gaat over groene banen. Harm Edens interviewt Annemiek Nusmeijer die recruiter en eigenaar is van vacaturebank Green Jobs. Zij brengt groene bedrijven en werkzoekenden samen die graag de wereld willen verbeteren.

Want hoe vindt je een groene baan? Vooral bij een bedrijf dat al groen werkt, dus niet bij een shell bijvoorbeeld. Maar wel bij Greenpeace, een duurzame bouwer van zonnepanelen of een therapeut die mensen helpt zichzelf beter te voelen…

En hoe krijg je nu die groene baan? Door te solliciteren. Maar hoe? Met een goede cv! Volgens Annemiek hebben veel mensen een slechte cv; te weinig informatie, geen actuele werkervaring , vergeten de stages te melden of de opleidingen. Kortom, daar valt nog een wereld te winnen. En ik was heel blij, want ik heb een geweldige cv. Hierop staat in een notendop waar ik heb gewerkt, welke opleidingen ik heb gedaan – en ga doen – en mijn hobby’s en talenten.

Hoe ik kom aan die cv? Gewoon gejat van Elon Musk…. Het format dan hè! Hij had op ‘n A viertje z’n hele leven beschreven. Dus dat heb ik ook gedaan. Kan jij ook! Het is niet moeilijk, maar hoe meer je hebt gedaan, hoe kleiner je lettertype moet zijn.

Want goed voor jezelf zorgen is ook een goede cv onderhouden, als je tenminste niet de rest van je leven op je gat blijft zitten.. en het is niet moeilijk, ik heb m bijgevoegd, en als je het format wil overnemen, doe het vooral!

Wil je een consult bij een “groene” therapeut? Gewoon even bellen of e-mailen, ik sta voor je klaar.