Kinderwens De Brug

Over een zwembad met grote gevolgen

Maar ja, toch maar terug gegaan voor de tweede poging en nu geholpen door een collega kon ik me zowaar ontspannen. Want ik was keihard tegen mijn eigen weerstand aangelopen; de controle houden en deze vooral niet uit handen geven!

Bij ons jaarlijkse cranio weekend (met de groep waarmee ik ben afgestudeerd) was er een zwembad op de locatie en hadden de meiden van het organisatie comité bedacht dat we cranio zouden gaan doen in het water. En dus was er een trainer gevonden die therapeut is en Cranio Sacraal therapie geeft in het water…..

Daar dreef ik dan, in dat hete bad(34 c) en deed vreselijk m’n best de controle los te laten. Pas de derde keer kon ik me echt ontspannen en genieten van het water en het deinen op de golfjes.

Hoewel ik keihard tegen mezelf aan liep, kwam ik ook kwaliteiten van mezelf tegen die ik nog niet zo had ontdekt. Dat was dan weer de andere kant van het verhaal. Ik kan mij goed op een ander afstemmen en ervaren wat de ander denkt en voelt. Soms ook met een baby die geboren wil worden of met het baby’tje in de buik van een moeder. . Een fijne kwaliteit die me helpt om nog dieper kontakt te maken met de client.

Wil je ook je kwaliteiten ontdekken en je weerstand omzetten in een positieve kracht? Soms heeft het even werk nodig……… en loop je tegen iets op wat je niet hebt verwacht……. Maar altijd is er bij de ontspanning een inzicht, een groeimoment. O ja; dat ben ik ook, dat kan ik ook!

En denk niet dat je de enige bent die weleens keihard tegen een grens aanloopt, ik ben er dus in het weekend bijna in verzopen! Wil jij ook dieper in jezelf duiken en je kwaliteiten ervaren? In mijn praktijk voor lichaamsgerichte therapie is er ruimte om jezelf te ontdekken.