Kinderwens De Brug

Stress in mijn haar

Dan denk ik terug aan het weekend ervoor; Jongste dochter en ik strijden zaterdagnacht om het toilet op de 1e, om daar te zitten met een emmertje op onze knieën… zoonlief was 2 dagen eerder begonnen met deze vliegende griep van een nacht op de wc om darmen en maag eens een flinke schoonmaakbeurt te geven.

Optimistisch dacht ik met het schoonmaken van de wc’s het virus het huis uit te kunnen jagen, maar dat bleek ijdele hoop. We gingen allemaal plat!

Maar dat van die haaruitval hield me bezig. Tot ik bedacht dat mijn jongste schatje 2 jaar geleden ook heel wat afvoerputjes vol haar verloor. Bossen blonde lokken vlogen door het huis. Kind doodziek van de pfeiffer. En dat was het dus! Ons lijf was zomaar in de overlevingsstand gegaan!

Wanneer door stress – en dus ook door ziekte - je lichaam niet meer optimaal kan functioneren worden alleen de meest elementaire organen en functies gevoed. De rest is bijzaak tenslotte. Het is niet leuk om haar te verliezen, maar van een kale kop ga je niet dood.

Henk Fransen kan heel mooi verwoorden hoe dat werkt in je lichaam. Hij is arts en werkt al meer dan 25 jaar met mensen met kanker. Hij staat open voor complementaire therapieën en wil graag dat regulier en complementair gaan samenwerken. Hier volgt een citaat van hem:

“Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat er een relatie is tussen chronische spanningen, stress en kanker. Stress veroorzaakt spanningen in spieren en het zenuwstelsel en veroorzaakt een zogenaamde katabole stofwisseling (een afbraak stofwisseling). In deze toestand worden herstel processen in het lichaam tijdelijk geparkeerd. Je kunt het vergelijken met een dier dat vecht of vlucht. Wanneer het dier weer veilig in z’n hol zit begint z’n lichaam zich te herstellen. Dus wanneer de mens leert zich te ontspannen schakelt het lichaam over op de anabole stofwisseling van opbouw en herstel”.

Hoe kan je nu het zelfgenezend vermogen versterken? Volgens Henk is het belangrijk de celademhaling te versterken, want ook cellen moeten zuurstof inademen. Goede voeding faciliteert dit, en zonlicht. Een cel heeft zonlicht nodig, want een gezonde cel straalt licht uit, vooral door het DNA, en kan het ook behouden. Maar een zieke cel lekt licht, bevat minder licht en kan dus ook minder goed z’n intelligentie behouden in de stofwisseling. Want een kankercel is donker en niet meer in staat die gespecialiseerde cel functies uit te drukken.

Ik vind dit ontzettend interessant, want ik heb er nooit bij stil gestaan dat elke cel licht uitstraalt. Eigenlijk logisch, want we stralen allemaal licht uit, dat noem je dan je aura. En dat is dan de som van elke cel.

Ook in de lucht zit er licht, dat heet Orgon. Je kan het zien wanneer je naar een mooie blauwe lucht staart. Dan zie je een soort witte stipjes die steeds opkomen en weer verdwijnen. Het lijken net vuurvliegjes. In het oosten noemen ze dit Prana, Chi of ki. Dus wanneer je stevig ademhaalt krijg je zomaar deze levenskracht binnen. Een goede ademhaling is dus een boost voor je immuunsysteem!

Of Cranio Sacraal therapie het licht in je cellen vergroot, weet ik niet. Het zou heel verleidelijk zijn om dit te stellen, maar waarschijnlijk is het nooit aangetoond. Het vergroot wel de mobiliteit van je organen en ingewanden waardoor ook de levenskracht van het hele lichaam toeneemt. Dus zou Cranio therapie dan ook “lichttherapie” zijn?