Kinderwens De Brug

IVF of Ivy?

Waarom ik daar was? IVF, zwangerschap en de kinderwens van vrouwen zijn onderwerpen die mij na aan het hart liggen. Een nieuwe wereldburger op de wereld zetten is een wonderschone gebeurtenis. Wanneer dit verlangen geen vrucht kan dragen is dit heel verdrietig.

Maar weet je misschien ook dat deze nieuwkomer zelf ook een verlangen heeft om te komen? Want hoe is je kinderwens ontstaan? Is deze wel van jou? Of komt deze van het kindje dat graag bij jou geboren wil worden? Misschien is het kindje wel al om je heen en heeft het al een poging gedaan om bij je te komen en is dit mislukt. Was het voor hem of haar een generale repetitie…….

Zelf heb ik ook een miskraam gehad, en ik vond dit een emotionele gebeurtenis. Ik had al twee kinderen en hierdoor begon ik niet te twijfelen aan mijn lichaam. Bij een eerste zwangerschap ligt dit heel anders, dan weet je niet of je lijf het wel kan, of het het wel “doet”. Dan slaat onzekerheid toe en neemt angst de plaats in van vertrouwen.

En wat is dat met Ivy?

Ivy is op het platform “Iedereen verdient familie” de gids van de bezoeker ze leidt je langs de verschillende mediaproducten. De directe omgeving wordt geïnformeerd over IVF. Want veel vrouwen met een kinderwens ervaren veel onbegrip en tegenwerking. Als je graag zwanger wil worden wil je steun ervaren van de omgeving, en geen botte opmerkingen. Wil jij ook ‘Ivy’ zijn, of ken je iemand die een kinderwens heeft?

In mijn werk vind ik ontspanning heeeeeeeeel belangrijk! Dus wanneer je een kinderwens hebt, een IVF traject ondergaat of bol staat van de spanning van je werk, gaat je lijf in de overlevingsstand en komt er van rust, laat staan van een zwangerschap, niets terecht. Dan doet je parasympaticus (de herstelstand van je lijf) het niet meer. Die is dan uitgeschakeld, of op z’n minst naar de coulissen verbannen. Gewoon “out”.

Is niet fijn.

Je bloeddruk gaat omhoog, je kan niet meer goed doorslapen, je krijgt bibberende oogleden of je wordt iemand die je niet wil zijn. Wat dan wel?

Met vertrouwen de toekomst in?

Terug naar de basis met aandacht voor je innerlijke jij en je jasje. Oftewel je lijf…….

Dus: tijd voor actie! Wanneer je je hierin herkent of iemand kent die gebaad is bij met een afspraak met mij, dan is dit de weg: