Kinderwens De Brug

Regen en zonneschijn

et gaat donderdag weer regenen en daar verlang ik naar. Niet naar de natte boel maar naar de frisse geur die opstijgt na een regenbui. Naar de bomen die weer opleven en het frisse groen dat tevoorschijn komt.

Soms kan de zon schijnen en voelt het van binnen totaal niet zo. Dan kan je juist verlangen naar slecht weer omdat je je zo regenachtig voelt van binnen……

Weet je dat je soms diep naar binnen moet duiken om bewust te worden van je eigen verborgen overtuigingen? Ook in je onbewuste moet je soms onkruid wieden en onderdelen opgraven om je sleetse denkbeelden nieuw leven in te blazen. Deze zitten diep verborgen in je bindweefsel en geven hun geheimen prijs wanneer mijn handen op je lijf ze wakker schudden.

Net als een versleten spijkerbroek kunnen overtuigingen je niet meer passen en moeten ze in de afvalbak. Loslaten en een andere zoeken! Omdat ze zo verborgen zitten zijn ze hardnekkig en komen ze op elk moment weer boven drijven.

Probeer eens zo’n overtuiging te grijpen als ze naar boven piepen, bv: “Ik kan het niet, ik weet het vast niet, ik win nooit iets, anderen kunnen het vast beter, ik ben zo langzaam, het lukt me nu niet, ik weet nog niet genoeg ( een favoriete van mij), waar ben ik nu speciaal in…..enz. enz.”

Grijp ‘m bij z’n kladden als ie z’n kop boven de grond steekt en kijk er eens naar…….. nog van deze tijd? Niet een beetje achterhaald? Heeeeeeeel erg 2019? En kijk eens goed; wil je deze nog? Is-ie het waard om zo te denken en je dan zo rot te voelen??

Nee?

Dan weg ermee!

In de purrie bak……..

Vervang ‘m door een nieuwe: zoiets als: “ik ben het waard, het universum houdt van mij, ik heb een bijzonder talent, ik ben hier niet voor niets, ik ben hart op weg mijn hart te volgen (mijn favoriet nu), ik zorg goed voor mezelf, ik heb vertrouwen in mezelf, alles komt met ‘Ease en grace’ naar me toe.”

Elke keer dat je voelt dat er weer zo’n oubollige overtuiging in je hersenpan sluipt, her haal je je mantra. Daar geef je dan veel aandacht aan. Dat werkt, want alles wat je aandacht geeft groeit.


Dus: wieden die hersenen!